збільшити
1-й командний чемпіонат України серед юнаків та дівчат до 12 років.
21-27 серпня 2017 року

РЕГЛАМЕНТ


ЗАТВЕРДЖУЮ
Заступник Міністра молоді
та спорту України
_________ __ Я. В. Войтович
"____" ____________2017 р.

Регламент
проведення командного чемпіонату України з шахів
серед юніорів, юнаків та дівчат до 12 років

1.Цілі та завдання

Командний чемпіонат України з шахів серед юніорів, юнаків та дівчат до 12 років (далі – чемпіонат України) проводиться з метою: широкого залучення дітей до занять фізичною культурою та спортом; подальшого розвитку шахів та їх популяризації в державі; підвищення рівня майстерності спортсменів;

2.Терміни і місце проведення змагань

Чемпіонат України проводиться з 21 по 27 серпня 2017 року у м. Вінниці, за адресою: вул. Театральна, 24, у приміщенні міської дитячо-юнацької спортивної школи № 6.

3.Організація та керівництво проведенням змагань

Керівництво проведенням чемпіонату України здійснюють Мінмолодьспорт та Федерація шахів України (далі – Федерація).
Відповідальність за підготовку та безпосереднє проведення чемпіонату України покладається на управління фізичної культури та спорту Вінницької обласної державної адміністрації і суддівську колегію, рекомендовану Федерацією, склад якої затверджується Мінмолодьспортом.

4.Учасники змагань

До участі у чемпіонаті України допускаються юнаки та дівчата з Автономної Республіки Крим, областей, мм. Києва і Севастополя.
Склад команд: тренер-представник, 2 спортсмени та 1 спортсменка, 1 запасний спортсмен, 1 запасна спортсменка.
Вікова категорія учасників чемпіонату України: юнаки та дівчата 2005 року народження та молодші.
Граничні норми представництва учасників від регіонів – одна команда, за згодою з організаторами може бути дві команди від однієї територіально-адміністративної одиниці (Вінницька область може виставити кількість команд на свій розсуд).
Форма одягу учасників чемпіонату України має відповідати вимогам дрес-коду Європейського шахового союзу.
Чемпіонат України проводяться окремо у трьох дисциплінах:
класичні шахи (60 хвилин кожному учаснику до кінця партії з додаванням 30 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого) – швейцарська система у 7 турів;
швидкі шахи (по 10 хвилин кожному учаснику до кінця партії з додаванням 5 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого) - швейцарська система у 9 турів;
бліц (3 хвилини кожному учаснику до кінця партії з додаванням 2 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого) - швейцарська система у 9 турів.
У разі участі менше ніж 10 команд суддівської колегії надається право внести зміни до системи проведення змагань.

5.Характер заходу

Чемпіонат України проводяться відповідно до Правил спортивних змагань з шахів. Змагання командні.

6.Програма проведення змагань

21 серпня (день приїзду):
15:00 – 18:00 - реєстрація учасників;
22 серпня:
продовження реєстрації 11:00 – 13:50;
14:00 – урочисте відкриття змагань;
14:30 – початок першого туру з класичних шахів;
22-25 серпня:
класичні шахи;
26 серпня:
швидкі шахи;
27 серпня:
блискавичні шахи;
Орієнтовно 13:00 –14:00 Нагородження переможців та урочисте закриття змагань.

7.Безпека та підготовка місць проведення змагань

Підготовка місць проведення змагань здійснюється відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 18 грудня 1998 року № 2025 "Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів".

8.Умови визначення першості та нагородження переможців та призерів

Місця команд у кожному виді змагань визначаються за найбільшою кількістю командних очок. За перемогу у матчі команда отримує 2 очка, за нічию – 1, за поразку – 0. У випадку рівності командних очок у двох або більше команд місця визначаються за наступними додатковими показниками (у порядку пріоритету):
кількістю очок, набраних усіма гравцями команди в усіх матчах; результатом особистої зустрічі, за умови що всі учасники розподілу місць грали між собою;
системою Бухгольця (командні очки, очки усіх учасників).
Загальнокомандні місця у трьох видах шахової гри визначалися за найменшою сумою місць, включаючи класичну, швидку та блискавичну гру.
У разі однакової суми місць перевага надається команді, яка посіла вище місце у грі з класичним контролем.
Команди та гравці, які посіли 1, 2, 3 місця у чемпіонаті України нагороджуються дипломами та медалями відповідних ступенів.

9.Умови фінансування заходу та матеріального забезпечення учасників

Витрати на організацію та проведення чемпіонату України (проїзд до місця змагань і зворотно суддям, розміщення, харчування, добові суддям, оренда ігрової зали, нагородна атрибутика канцелярські товари, папір та інше) здійснюється за рахунок коштів державного бюджету відповідно до Єдиного календарного плану фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів України на 2017 рік.
Витрати на участь учасників змагань здійснюється за рахунок організацій, що відряджають.

10.Строки та порядок подання заявок на участь у змаганні

Попередні заявки на участь у чемпіонаті України надсилаються не пізніше ніж за сім днів до початку змагань на адресу: Федерація, Гнип Юрій Павлович, rating@ukr.net, тел.факс +38044-279-29-33
Для участі у чемпіонаті України до мандатної комісії в день приїзду подаються: іменні заявки, завірені печаткою та підписом керівництва структурних підрозділів Автономної Республіки Крим, областей, мм. Києва і Севастополя, та лікарем спортивного диспансеру, свідоцтво про народження, страхові поліси. До змагань допускаються учасники, які підтвердили у встановлений термін свою участь.
Оперативна інформація про кількість учасників, кількість регіонів та призові місця команд-учасниць надається до Мінмолодьспорту у день закінчення змагань на е-mail: ShalaputaVl.minsport@gmail.com.

Цей регламент є офіційним викликом на змагання.

Заступник директора департаменту
фізичної культури та неолімпійських
видів спорту – начальник відділу пріоритетних
неолімпійських видів спорту О. С. Анастасьєва

ПОГОДЖЕНО
Віце-президент федерації шахів України
____________Ю.П.Гнип
"__" ____________ 2017 р.