... ...
Чемпіонат України з шахів
( класичні, швидка гра та бліц)
серед юнаків та дівчат до 14 років
23-31 травня 2023 року

РЕЗУЛЬТАТИ


З 24 по 31 травня 2023 року у м. Полтава на базі 5 корпусу Полтавського державного аграрного університету проходив чемпіонат з України з шахів (класичні, швидка гра та бліц) серед юнаків та дівчат до 14 років.

Така визначна подія для Полтавської шахової спільноти стала можлива завдяки зусиллям Федерації шахів України, Міністерства молоді та спорту України, Управління молоді та спорту Полтавської обласної військової адміністрації, Полтавської обласної федерації шахів, ректора Полтавського державного аграрного університету, Валентини АРАНЧІЙ, співзасновниці «ФОНД захисту і підтримки талановитих дітей» імені Анатолія Кукоби Юлії ІЩЕЙКІНОЇ та депутата Полтавської обласної ради Олега ХАРДІНА.

В змаганнях прийняли участь шахісти і шахістки Полтавської області (міст Миргорода, Полтави, Кременчука та Горішні Плавні) , м. Києва та Київської області, Одеської, Тернопільської, Харківської, Житомирської, Сумської, Дніпропетровської, Хмельницької, Івано-Франківської, Вінницької, Чернігівської та Кіровоградської областей.

У змаганні з класичних шахів:
-серед дівчат перше місце зайняла кандидат у майстри спорту Торопцева Євгенія з міста Києва, друге місце у першорозрядниці з міста Києва Піддубної Божени, третє місце у першорозрядниці з Івано-Франківської області Храпач Таїсії.
Кращої серед шахісток Полтавської області стала першорозрядниця з міста Кременчука Здоровець Анна (7-е місце, тренер Андрій Зазуляк);
-серед юнаків перше місце зайняв кандидат у майстри спорту з міста Києва Дьомін Ян, друге та третє місце зайняли кандидати у майстри спорту з Київської області Артемов Андрій і Пільчук Артем.
Кращими серед шахістів Полтавської області стали кандидат у майстри спорту Бабаєв Мурад ( 5-е місце, тренер Юрій Рябенко) представник Полтавської міської дитячо-юнацької шахової школи «Олімп» Полтавської обласної федерації шахів та першорозрядник з міста Горішні Плавні Яцина Назарій (6-е місце, тренер Валерій Онікієнко);

У змаганні з швидкої гри:
-серед дівчат перше місце зайняла кандидат у майстри спорту Торопцева Євгенія з міста Києва, друге місце у першорозрядниці з міста Києва Піддубної Божени, третє місце у кандидатки у майстри спорту з Чернігівської області у Здор Вікторії . Кращими серед шахісток Полтавської області стали другорозрядниця Парфілова Марія (6-е місце, тренер Валерій Яворовський) та першорозрядниця з міста Кременчука Здоровець Анна (8-е місце, тренер Андрій Зазуляк);
-серед юнаків перше місце зайняв кандидат у майстри спорту з Хмельницької області Шевченко Ярослав, друге зайняв кандидат у майстри спорту з Київської області Дідок Данило, третє місце у кандидата у майстри спорту з міста Києва Дьоміна Яна.
Кращим серед шахістів Полтавської області став кандидат у майстри спорту Бабаєв Мурад ( 5-е місце, тренер Юрій Рябенко) представник Полтавської міської дитячо-юнацької шахової школи «Олімп» Полтавської обласної федерації шахів.

У змаганні з бліцу:
-серед дівчат перше місце зайняла першорозрядниця з міста Києва Піддубна Божена, друге місце у кандидата у майстри спорту Торопцевої Євгенії з міста Києва, третє місце у кандидатки у майстри спорту з Чернігівської області Здор Вікторії. Кращою серед шахісток Полтавської області стала першорозрядниця з міста Кременчука Здоровець Анна (7-е місце, тренер Андрій Зазуляк);
-серед юнаків перше місце зайняв кандидат у майстри спорту з Київської області Пільчук Артем, друге зайняв кандидат у майстри спорту з Хмельницької області Шевченко Ярослав, третє місце у кандидата у майстри спорту з Полтавської області м. Полтава Бабаєва Мурада (тренер Юрій РЯБЕНКО) представника Полтавської міської дитячо-юнацької шахової школи «Олімп» Полтавської обласної федерації шахів.

ТУРНІРНІ ТАБЛИЦІ

Юнаки (класична гра)


Дівчата (класична гра)


Юнаки (рапід)


Дівчата (рапід)


Юнаки (бліц)


Дівчата (бліц)


УСІ РЕЗУЛЬТАТИ НА CHESS-RESULTS.COM