ЧЕМПІОНАТ СЕРЕД ЧОЛОВІКІВ

88-й чемпіонат України серед чоловіків


РЕГЛАМЕНТ

1. Термін та місце проведення змагань

Змагання проводяться у м. Луцьку в приміщенні готелю «Україна» (вулиця Словацька, 2) з 09 грудня (день приїзду) по 19 грудня 2019 р. серед 10 учасників за коловою системою в 9 турів з одним вільним днем. Змагання проводяться у відповідності з Правилами шахової гри та Турнірними правилами ФІДЕ, що діють з 1 січня 2019 року.

2. Контроль часу

Контроль часу – 90 хвилин на перші 40 ходів плюс 30 хвилин до закінчення партії кожному учаснику з додаванням 30 сек. за кожний зроблений хід, починаючи з першого. Дозволений час запізнення на партію – 15 хвилин з часу початку туру.

3. Протести

Протести подаються до апеляційного журі у письмовій формі не пізніше 30 хв. після закінчення туру під грошову заставу 400 грн. У разі задоволення протесту грошова застава повертається.

4. Підведення підсумків

Місця визначаються за найбільшою сумою набраних очок.
У разі однакової суми набраних очок у двох або більше учасників (-ць) місця у змаганнях визначаються за наступними додатковими показниками (у порядку пріоритету):

     - за результатом особистої зустрічі;
     - за кількістю перемог;
     - за системою коефіцієнтів Зоннеборна-Бергера;
     - за системою Койя;
     - плей-офф.

Плей-офф між двома учасниками проводиться як додаткове змагання за наступним регламентом: дві партії у швидкі шахи з контролем часу 10 хвилин кожному учаснику до закінчення партії з додаванням 5 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого. За нічийного рахунку проводиться нове жеребкування кольорів. Гравці грають до першої перемоги з контролем часу 3 хвилини кожному учаснику до закінчення партії з додаванням 2 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого. Після кожної непарної партії кольори міняються.

У змаганнях плей-офф між трьома та більше учасниками проводиться як колове змагання з контролем часу 10 хвилин кожному учаснику до закінчення партії з додаванням 5 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого. Якщо переможець не виявиться, то, у випадку, якщо залишилось двоє учасників, проводиться нове жеребкування кольорів. Шахісти грають додаткові партії до першої перемоги з контролем часу 3 хвилини кожному учаснику до закінчення партії з додаванням 2 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого. Після кожної непарної партії кольори міняються. Якщо учасників залишилось більше двох, між ними проводиться додатковий коловий турнір(и) з контролем часу 3 хвилини кожному учаснику до закінчення партії з додаванням 2 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого до виявлення переможця або перших двох учасників. Якщо залишилися два учасники, то проводиться нове жеребкування кольорів. Учасники грають до першої перемоги з контролем часу 3 хвилини на всі ходи з додатковими 2 секундами за кожний зроблений хід, починаючи з першого. Після кожної непарної партії кольори міняються.

Плей-офф починається через 30 хв. після закінчення партій останнього туру за участі усіх претендентів.

6. Форма одягу учасників змагань

Форма одягу учасників змагань має відповідати вимогам дрес-коду Європейського шахового союзу.

7. Рівень В античитингового захисту.

8. Нагородження

Переможець та призери чемпіонату України серед чоловіків нагороджуються медалями та дипломами Мінмолодьспорту України. Тренери, які підготували переможця та призерів, нагороджуються дипломами Мінмолодьспорту України
Головний суддя чоловічого чемпіонату, міжнародний арбітр О.Г.Товчига