Р е г л а м е н т

проведення чемпіонату України 2016 року з шахів серед клубних команд (швидкі шахи)

м. Чорноморськ                 05 червня 2016 року.


1. Змагання проводяться у приміщенні КРЦ «Дружба» Іллічівського морського торгового порту (м. Чорноморськ, Одеської області, вул. Праці, 4) з 27 травня по 5 червня 2016 року за коловою системою згідно з розкладом.
Склад команди – 6 основних гравців та 4 запасних.

2. 2.Контроль часу – 10 хвилин до закінчення партії кожному учаснику з додаванням 5 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого.
Очікування суперника при спізненні – 10 хвилин. Команда може починати матч за наявності за дошками не менше 3-х гравців.

3.3.Стартові склади команд, у яких визначається порядок розташування по дошках на термін проведення чемпіонату подаються у суддівську колегію до початку змагань. Дошки за гравцями закріплюються. Кожна команда має право провести чотири заміни гравців у кожному турі, здійснюючи зсув гравців. Заявки зі складами команд на черговий тур представники команд подають до головної суддівської колегії після закінчення попереднього туру. У разі неподання заявки до вказаного терміну, команда грає першими шістьма гравцями.

4. Місця команд визначаються за найбільшою кількістю набраних командних очок. За перемогу у матчі команда отримує 2 очка, за нічию – 1 очко, за поразку – 0 очок. У випадку рівності командних очок у двох або більше команд місця визначаються:
  -за кількістю очок, набраних усіма гравцями команди в усіх матчах;
  -за результатом особистої зустрічі;
  -за кількістю виграних матчів;
  -командною системою Зонеборна-Бергера.

5. Протести на результати зіграних партій подаються до апеляційного жюрі (письмово) не пізніше, ніж через 10 хвилин після закінчення туру. Подача протесту супроводжується грошовим закладом у сумі 200 гривень. У разі задоволення протесту грошовий заклад повертається.

6. В усьому іншому змагання проводяться згідно «Правил шахової гри» та «Турнірних Правил ФІДЕ», що діють з 1 липня 2014 року.


Головний суддя – міжнародний арбітр                 Товчига О.Г. (м.Київ)