Фестиваль інтелектуальних видів спорту в м.Сумах

Дата : 02-07 липня 2019 року.
Місце: м.Суми, .


З 02 по 07 липня 2019 року в м.Суми на базі Сумського державного будівельного коледжу за ініціативою Президента Федерації шахів Сумської області, члена виконкому Федерації шахів України, Тимошенко М.Є., голови Федерації шашок області Осадчого Р.В., за підтримки Федерацій шахів і шашок України, Мінмолодьспорту, голови Сумської обласної організації роботодавців ("Сумський регіон"), Євгена Лапіна, стартував четвертий Чемпіонат України з інтелектуальних видів спорту (шахи і шашки "64").

19 шахістів і шашистів різного віку та кваліфікації з Донецької, Житомирської, Харківської, Сумської областей, міст Києва та Сум виборювали звання найсильнішого. Змагання згідно Регламенту особисто-командні і визначали переможців в чотирьох розділах в дев’яти турах по дві партії кожний день для ігри в шахи 15 хв.і шашки 10 хв. Всього 8 команд. Головний командний приз - Кубок інтелектуальних ігор.

Президент Федерації шахів області Тимошенко М.Є., привітав учасників та гостей і передав щиру підтримку заходу від Федерацій шахів та шашок України. В запеклій боротьбі переможцем четвертого чемпіонату України стала команда м.Києва в складі: Черних Володимира Дмитровича, Смаченко Василя Якубовича. На другому місці команда Харківської області у складі Калюжного Андрія Вікторовича, Дьякова Олега Петровича, Киреєнко Юрія Федоровича. На третьому місці команда Сумської області в складі: Малікова Олександра Володимировича, Пявка Миколи Петровича, Рибалка Володимира Максимовича. В особистому заліку в номінації "шахи" перше місце виборов неодноразовий переможець і учасник цих видів спорту Черних Володимир, на другому місці Калюжний Андрій,  також лідер та призер цих перегонів, третій рядок виборов Дьяков Олег Петрович - представник Харківської області.

В номінації шашки перше місце виборов Калюжний Андрій, на другому місці Смаченко Василь, на третьому місці представник Сумської області Марченко Віталій Іванович. В загальному заліку шахи та шашки перше місце виборов Калюжний А., друге - Черних В., третє, Смаченко В.

В подальшому народний депутат України Сугоняко Олександр Леонідович та Директор будівельного коледжу Гриценко Валерій Павлович в своїх промовах визначили важливість розвитку та пропаганди  інтелектуальних видів спорту серед молоді і нагородили переможців та призерів дипломами, медалями Міністерства та Федерацій і грошовими заохоченнями і вручили Кубок команді переможниці, а також вручили  дипломи й медалі учасникам. В своїх промовах учасники і гості схвально прокоментували хід змагань і виявили задоволення організацією і місцем проведення заходу. ...

...

...
Смаченко В.Я.- Малiков О.В.

...
Підведення підсумків

...
...
...
Нагородження Директора коледжу Гриценка В.П. вiд Тимошенко М.Є.

...
Переможцi в командному i особистому залiку Калюжний А.В. в центрi - Черних В.Д., справа - Смаченко В.Я. та нар.депутат Украiни Сугоняко О.Л.

...
Переможцi ЧУ з iнтелек.видiв спорту ЧЕРНИХ В.Д. i Смаченко В.Я. з представником Федерацiї Савченко В.А.

...
Представники команди Сумської областi

...
Сiм'я Стрижакiв - учасникiв турнiру ЧУ