...

Перший чемпіонат України
з інтелектуальних видів спорту
(шахи та шашки "64")


Час проведення:
26-31 липня 2016 року
Місце проведення:
м.Суми
Головний суддя:
Щербов Г.А

Прес-реліз:

Перший в Україні і в Європі.

5 днів з 27 по31 липня 2016 року в клубі інтелектуальних ігор ‘Інтелект’ Сумського державного університету проходив перший в історії України (і навіть Європи) чемпіонат України з інтелектуальних видів спорту (шахи і шашки ‘64’).

Започаткований за ініціативою і чудовою організацією Президента Федерації шахів Сумської області, члена виконкому Федерації шахів України Миколи Єгоровича Тимошенка, проведений під патронатом голови правління Сумської обласної організації роботодавців ‘Сумський регіон’ Євгена Васильовича Лапіна, чемпіонат зібрав кращих спортсменів з цих видів спорту із шести областей України. Всього за право першості як в особистому так і в командному заліку змагались 24 шанувальники інтелектуальних видів спорту (шахів і шашок ‘64’) з них чотири майстри спорту.

В наполегливій, безкомпромісній і чесній боротьбі звання першого чемпіона України завоював майстер спору з Тернопільської області Іван Богданович Хабінець, друге місце виборов його земляк Віктор Якович Юзюк, третє - сумчанин Володимир Юрійович Рудак.

Напружено проходили змагання в командному заліку. В ньому перше місце і Кубок України завоювали тернопільчани Іван Хабінець та Віктор Юзюк, друге місце і Кубок України дісталось сумчанам Левону Кафтаряну і Володимиру Рудаку. Кубок України за третє місце отримали кияни Вадим Лапін і Вікторія Прокопюк.

Вручаючи нагороди Євген Васильович Лапін і Микола Єгорович Тимошенко гаряче і сердечно привітали переможців і призерів та всіх учасників чемпіонату і побажали їм міцного, доброго здоров’я, щасливої, радісної і щедрої долі, мирного неба над головою, великих і завжди бажаних успіхів в житті, навчанні та в спорті. Вони висловили сподівання, що такий чемпіонат буде проходити кожного року, а імена учасників першого чемпіонату будуть вписані в літопис інтелектуальних видів спорту (шахи і шашки ’64’) України.

На знак цієї події всім учасникам чемпіонату були вручені Дипломи Сумської обласної організації роботодавців ‘Сумський регіон’, Федерацій шахів і шашок України та пам'ятні медалі організаторів і подарунки.

В.А.Савченко

Учасники Першого особисто-командного чемпiонату Украiни з iнтелектуальних видiв спорту
Зліва: суддя Пилипенко Г.А., меценат Лапін Е.В., Тимошенко М.Є. (президент Федерації), гол.суддя Щербов Г.А.
Призи для учасеиків
Команда Тернопiльскої обл.: Хабiнец I.Б.та Юзюк В.Я.- переможцi турнiру
Кафтарян Л.С., Рудак В.Ю. - Сумська область
Команда м.Києва - Лапiн В.О. і Прокопюк В.В
Кубки
Медалі