Р Е Г Л А М Е Н Т
проведення турніру "Г" (швидкі шахи)
ХV міжнародного шахового фестивалю «Миргород – 2016»

м. Миргород, 18 липня 2016 р.


1.Змагання проводяться 18 липня 2016 року в приміщенні МСШ № 5 м. Миргорода /вул. І. Білика, 5/ за швейцарською системою у 7 турів згідно з розкладом.

2.Контроль часу – по 15 хвилин до закінчення партії кожному учаснику. Очікування суперника при спізненні – 15 хвилин.

3.Визначення пар учасників наступного туру здійснюється після закінчення усіх партій попереднього туру за комп’ютерною програмою ФІДЕ Swiss Manager згідно рейтингів ФІДЕ з швидких шахів на 1 липня 2016 року.

4.Місця учасників визначаються за найбільшою сумою набраних очок. У разі рівності кількості очок у двох та більше шахістів перевага надається:
-за системою коефіцієнтів Бухгольця;
-за системою коефіцієнтів Зоннеборна-Бергера;
-за кількістю перемог.

5.Нагородження переможців та призерів змагань згідно з положенням про проведення змагань.

6.Учасники можуть мати при собі вимкнений мобільний телефон та інші засоби електронного зв’язку.

7.Включитися до турніру можна з будь-якого туру з 50 % результатом. Заяву про включення до складу учасників турніру необхідно зробити до процедури визначення пар учасників туру, з якого включається учасник.

8.Протести на результати зіграних партій та визначення пар учасників наступного туру подаються до апеляційного жюрі не пізніше, ніж через 15 хвилин після закінчення туру та визначення пар учасників, з грошовим закладом у сумі 100 гривень. У разі задоволення протесту грошовий заклад повертається.

9.В усьому іншому змагання проводяться згідно «Правил шахової гри ФІДЕ» розділ «Швидка гра» та «Турнірних правил ФІДЕ», що діють з 1 липня 2014 року.


Головний суддя, міжнародний арбітр     Товчига О.Г. (м.Київ)