Р Е Г Л А М Е Н Т
проведення турніру "Б" ХV міжнародного шахового фестивалю «Миргород – 2016»

м. Миргород, 18 липня 2016 р.


1.Змагання проводяться з 18 по 25 липня 2016 року в приміщенні МСШ № 5 м. Миргорода, вул. І. Білика, 4, за швейцарською системою у 9 турів згідно з розкладом.

2.Контроль часу – 90 хвилин до закінчення партії кожному учаснику з додаванням 30 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого.
Очікування суперника при спізненні – 1 година.
Мобільний телефон головного судді 067-660-97-85).

3.Визначення пар учасників наступного туру здійснюється після закінчення усіх партій попереднього туру за комп’ютерною програмою ФІДЕ Swiss Manager згідно рейтингів ФІДЕ на 1 липня 2016 року.

4.Місця учасників визначаються за найбільшою сумою набраних очок. У разі рівності кількості очок у двох та більше шахістів перевага надається:
-за системою коефіцієнтів Бухгольця;
-за системою коефіцієнтів Зоннеборна-Бергера;
-за кількістю перемог.

5.Нагородження переможців та призерів змагань згідно з положенням про проведення змагань.

6.Учасники можуть мати при собі вимкнений мобільний телефон та інші засоби електронного зв’язку.

7.Включитися до турніру можна з будь-якого туру з 50 % результатом (але не більше 2 очок). Заяву про включення до складу учасників турніру необхідно зробити до визначення пар учасників туру, з якого включається учасник. 8.Кожен учасник може пропустити два тури з нічийним результатом (без суперника). Заяву про пропуск партії необхідно зробити до визначення пар учасників туру, у якому робиться пропуск. Рейтинги у цих партіях не обраховуються. Цей пункт регламенту діє тільки в семи перших турах.

9.9.Протести на результати зіграних партій та визначення пар учасників наступного туру подаються до апеляційного жюрі не пізніше, ніж через годину після закінчення туру та визначення пар учасників, з грошовим закладом у сумі 100 гривень. У разі задоволення протесту грошовий заклад повертається.

10.В усьому іншому змагання проводяться згідно «Правил шахової гри ФІДЕ» та «Турнірних правил ФІДЕ», що діють з 1 липня 2014 року.

Головний суддя, міжнародний арбітр     Товчига О.Г. (м.Київ)