Кубок міста Бровари-2019

5 травня в приміщенні броварського концерт-холу «Термінал», відбувся 4-й турнір з шахів «Кубок міста Бровари-2019». Головними організаторами та спонсорами турніру були федерація шахів міста Бровари (президент - Гребенюк Семен Андрійович), відділ молоді і спорту м. Бровари та Броварська міська Рада (Крилова Тетяна Миколаївна). 

У турнірі взяли участь 128 шахістів. Рейтинг-фаворитом турніру був міжнародний гросмейстер киянин Спартак Височін. Неабиякий інтерес представляла участь у змаганні бронзового призера чемпіонату Європи з швидких шахів Вадима Разіна (Хмельницький), киян Сергія Павлова, Катерини Должикової. Інтригу турніру додала участь володаря трьох попередніх кубків Олега Будникова,  12-ти міжнародних майстрів, 5-ти майстрів ФІДЕ. Серед учасників була також велика кількість юних шахістів, зокрема вихованців Броварської школи шахів. Всі учасники турніру отримали пам'ятні призи від спонсорів.

Турнір проводився за швейцарською системою у 9 турів з контролем часу 10 хвилин на партію кожному учаснику з додаванням 5 секунд за кожний зроблений хід. До закінчення останньої партії неможливо було визначити переможця та основних призерів. Останньою закінчилася партія С. Височін – О. Будніков. Перемога Спартака вивела на перше місце міжнародного майстра Сергія Павлова, який за додатковими показниками випередив більш титулованого колегу. В активі переможців по 7,5 очок з 9 можливих. На пів-очка менше в активі Олега Буднікова (м. Запоріжжя), Володимира Сакуна (Миколаїв) та Вадима Разіна (Хмельницький). Саме у такому порядку розташував їх коефіцієнт Бухгольця. До призової десятки також увійшли Максим Євчин, Євгеній Рошка, Анатолій Поліванов (усі Київ), Пен Лі Мін (Миколаїв), Гліб Буфін (Чернігів).

За традицією встановлено багато спеціальних призів. Їх володарями стали:
-серед ветеранів (1959 рік народження та старші) – Віктор Янов (Київ), Сергій Смолін (Запоріжжя), Геннадій Шикида (Київ);
-серед жінок та дівчат – Катерина Должикова (Київ);
-серед шахістів м. Бровари та Броварського району – Артем Омеля, Сергій Парьоха, Анатолій Степанець;
-серед юнаків та дівчат 2004 р.н. та молодших – Артем Луцько (Київ), Віталій Гришко (Чернігів), Іван Сідлецький (Київ);
-серед юнаків та дівчат 2009 р.н. та молодших – Данило Дідок, Антон Громосяк (обидва Бровари), Софія Сахацька (Київ);
-серед шахістів з міжнародним рейтингом до 2000 – Богдан Нікітін (Київ);
-серед шахістів, які на початок турніру не мали міжнародного рейтингу – Андрій Марченко (Бориспіль).
До речі за результатами турніру Андрій та ще велика група шахістів стали володарями міжнародного рейтингу. Звичайно кожен у залежності від свого здобутку.

Спеціальними призами відзначено наймолодших учасників турніру. Ними стали Олексій Громосяк та Мілана Будяк (обоє Бровари).

Олег Товчига – міжнародний арбітр, головний суддя змагань


Таблиця результатів

Усі результати на "Chess-Results.com"

... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ...