Чемпіонат України серед клубних команд
(класичні шахи, швидка гра та бліц, сезон 2017-2018 років)

19-30 травня 2018 р., м. Чорноморськ


Р е г л а м е н т
(класична гра)


1. Змагання проводяться у приміщенні спортивного залу загальноосвітньої школи № 7 м. Чорноморська (м. Чорноморськ, Одеської області, вул. Праці, 2) з 19 по 28 травня 2018 року за швейцарською системою у 9 турів згідно з розкладом.
Склад команди – 6 основних гравців та 4 запасних.

2. Контроль часу – 90 хвилин на перші 40 ходів плюс 30 хвилин до закінчення партії кожному учаснику з додаванням 30 секунд за кожний зроблений хід, починаючи з першого. Очікування суперника при спізненні – 60 хвилин. Команда може починати матч за наявності за дошками не менше 3-х гравців.

3.Стартові склади команд, у яких визначається порядок розташування по дошках на термін проведення чемпіонату подаються у суддівську колегію до початку змагань. Дошки за гравцями закріплюються. Кожна команда має право провести чотири заміни гравців у кожному турі, здійснюючи зсув гравців. Заявки зі складами команд на черговий тур представники команд подають головному судді до 10.00 у день туру. Подача заявок на 9-й тур до 22.00 27 травня 2018 року. У разі неподання заявки до вказаного терміну, команда грає першими шістьма гравцями згідно основної заявки.

4. Місця команд визначаються за найбільшою кількістю набраних командних очок. За перемогу у матчі команда отримує 2 очка, за нічию – 1 очко, за поразку – 0 очок. У випадку рівності командних очок у двох або більше команд місця визначаються:
-за кількістю очок, набраних усіма гравцями команди в усіх матчах;
-за результатом особистої зустрічі;
-за кількістю виграних матчів;
-командною системою Зонеборна_Бергера.

5. Протести на результати зіграних партій подаються до апеляційного жюрі /письмово/ не пізніше, ніж через 1 годину після закінчення туру. Подача протесту супроводжується грошовим закладом у сумі 200 гривень. У разі задоволення протесту грошовий заклад повертається.

6. В усьому іншому змагання проводяться згідно “Правил шахової гри” та «Турнірних Правил ФІДЕ», що діють з 1 липня 2014 року.

Головний суддя – міжнародний арбітр Товчига О.Г. (м.Київ)